29 Ağustos 2009 Cumartesi

Sıfırdan Sonrası.


Bir ay önce Londra Grand Prix'sinde Polonyalı Anna Rogowska'ya altın madalyayı kaptırdığında herkes şaşırdı. Yazarlar "acaba" demeye başlamıştı. On gün önce dünya şampiyonasında bu sefer sıfır çekince "uluç"vari yazarlar bitti, dönemi kapandı demeye başladılar.


Dün gece Golden League'in Zürih ayağında 5.06 atlayarak dünya rekorunu 1 cm. daha geliştirdi. İki sene öncesine kadar antremanlarda 5.14'ü atlayabildiği bilinen bir sporcunun iki senede sıfıra inmesi düşünülmezdi zaten. Yavaş yavaş rekoru geliştirmeye devam edecektir.

Bununla ilgili iki not daha düşersek;
1. Hem Londra'da hem de Dünya Şampiyonasında altını kapan Anna Rogowska 4.76 atlayarak Isinbayeva'nın 30cm. gerisinde kaldı.

2. 6 Golden League yarışının hepsinde kendi branşında birinci olan yarışmacılara 1 milyon dolarlık "Jackpot" ödülü paylaştırılır. Bir yarış kala erkekler 5000metreci Etiyopyalı Kenenisa Bekele ve Bayanlar 400metreci Birleşik Amerikalı Sanya Richards ile Isinbayeva da Jackpotun peşinde. 4 eylülde Brüksel'deki son yarışta bu atletler birinci olursa adam başı 333.333$ cebe atacaklar.

Hiç yorum yok: