7 Ağustos 2009 Cuma

Haklı Eleştiri...


Futbol federasyonu açıklama yapmıştı, ağustos ayı boyunca tüm maçlar 21:30da başlayacak ve hava şartlarına göre yeniden düzenlenebilecek demişti.

İlk iki hafta maçlarının programı açıklandı ve toplam 18 maçtan 21:30da başlayacak hiçbir maç bulunamadı. En yakın saat 21:00 ve tam 14 maç bu saatte oynanıyor. geri kalan 4 maçtan 2si 19:30, ikisi de 21:45te başlayacak. 19:30da başlayacak maçlardan biri ilk haftadaki Gaziantepspor-Galatasaray maçı, diğeri de ikinci haftadaki Trabzonspor-Diyarbakırspor maçı.
Bu maç saatlerinin hava şartlarına göre düzenlenmediği gayet açık. Federasyonun Gaziantepte gün içinde en iyimser tahminle 35 dereceye ulaşacak sıcaklıkta henüz güneş batmadan maç oynatması pek hava şartlarını düşünmediğini gösteriyor. Digiturk'un 4 büyüklerin maçını da yayınlamak istemesi ve hepsinin de saatlerinin farklı olmasını istemesinden dolayı maçlardan biri diğerlerine nazaran daha sıcak bir saatte oynanacak. Ancak en azından havalar makul sıcaklığa inene kadar pazartesiyi de kullanarak 4 maçı 4 farklı güne ekleme tercihini kimse düşünmüyor.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Demek ki Digiturk, istediği zaman Futbol Federasyonuna sözünü geçirebiliyor. Bu teklif eğerki digiturk yetkililerinden gelirse düşünülecektir. Ek olarak; fubolcuların hayatlarını riske atmaktansa, maçları biraz daha geç vakitlere alıp uyku düzenlerini bozmakta düşünülebilir.