7 Ağustos 2009 Cuma

Avrupa Ligi - 2





İki temsilcimiz de Avrupa Ligi ön eleme turunda rövanş maçlarını oynadı.




Galatasaray deplasmandaki 4-1 lik maçtan sonra Ali Sami Yen'de rakibini ağırladı. Galatasaray ilk maçtaki skordan dolayı amacını yitiren maça mor formayla çıkarak merak ve heyecan getirdi. Öncelikle şunu söyleyim sebebi stad ışıkları da olabilir ancak tanıtımdaki forma ile sahadaki forma arasında bariz bir ton farkı var. Eleştiriler sonucunda formanın tonunda iyileştirmeler yapılarak daha giyilebilir hale getirmiş olabilirler.


Maça dönersek Galatasaray yedek-as karışımı kadrosuyla rolanti felan dinlemeden rakibine 6 gol birden attı ve Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetine imza attı. Gönderilecek denilen Shabani Nonda son 3 gole imza koyarak gerçek anlamda hattrick yaptı. Ancak gollerin biri kafayla diğer ikisi sağ ayağıyla geldiği için bir kaç yazı önce bahsettiğim "kusursuz hattrick" yapma fırsatını kaçırdı.




Bu maç bize defanstaki iki Emre'nin istatistik bazında Servet-Gökhan ikilisinden daha iyi olduğunu, Sabri olmadan da sağ kanadın işleyebileceğini, takımda duran top kullanan başka oyuncuların da var olduğunu göstermiştir.




Fenerbahçe ise 5-1 in rövanşında Macaristan deplasmanına çıktı. Rakibin geçen seneden kalan cezası sebebiyle maç seyircisizdi. Maç esnasında heyecanlı dakiklar olsa da Türkiye ligindeki seyircisiz maçların kaderi gibi bu maçta heyecansız bir şekilde izlendi. En zayıf bölge olan defansın göbeğinde paldır küldür bir tarzla oynayan Bilica kırmızı kart görünce ikinci yarı Fenerbahçe defansı evlere şenlik durumuna geldi. Honved ekibi maçtan önce olmasına imkan vermediği pozisyonları bulunca forvet oyuncuları da ne yapacağını şaşırıp topu dağlara taşlara göndermeye başlamıştı. Bu kadar çabayı Ali Bilgin - Volkan ortak yapımı bir golle süsleyince Fenerbahçe en azından ülke katsayısı için 1 puanla dönmüş oldu.



Bu maç Fenerbahçe'nin alarm veren defans göbeğine en acilinden güçlü bir takviye yapması gerektiğini göstermiştir. Oluşturulan defans kurgusu Türkiye Liginde idare edebilecek konumdayken, Avrupa Liginde her zaman adrenalini üst seviyede tutacaktır.

Hiç yorum yok: