29 Temmuz 2009 Çarşamba

Keirrison de Souza Carneiro


Her dönem Avrupa'ya işlenecek bir elmas bırakır Brezilya futbolu. Bunlardan tutanlar da oldu ; tutamayanlar da. Bu dönem de bir forvet Palmerias'tan çıkıp Barcelona'nın yolunu tuttu.

Tam adı Keirrison de Souza Carneiro olan, sırtında yazan ismiyle Keirrison olarak bildiğimiz bu forvet oyuncusu 1988 yılının bitmesine yakın bi dönemde dünyaya gelmiş. Keirrison ismini babası The Doors'un solisti Jim Morrison'a olan hayranlığından dolayı soyismine ufak bir değişiklik yaparak vermiş.

İlk profesyonel takımı Coritiba'da 2007de sahneye çıkar. Attığı 12 golle takımını seriA'ya çıkarmaya yardımcı olur. İlk seriA maçına 11 mayıs 2008 günü 2-0lık Palmerias galibiyetiyle çıkar. Ancak bu maç onun anılarında pek de mutlu bir an olarak kalmaz. Sakatlık sebebiyle maçı tamamlayamadan sahadan ayrılmak zorunda kalır. İlk golü için 2 ay daha beklemesi gerekir. 2 temmuzdaki Portuguesa maçında golle tanışan Keirrison sezonu 21 golle üç gol kralından biri olarak tamamlar. Bu da ona Brezilya tarihinin en genç gol kralı ünvanını kazanmasını sağlar.

Bu yılın ocak ayında da Palmerias'a katıldı. Avrupadaki aç kurtlar da yavaş yavaş Keirrison'un etrafında dolanmaya başladı. Juventus, İnter, Real Madrid'in de adının geçmesinden sonra son bir aydır adı Barcelona'yla daha yakın bir iletişim içineydi. Nihayetinde geçen hafta Barcelona'ya transferi gerçekleşti.

Barcelona kendisini kiralık göndereceğini açıkladıktan sonra da bizim spor basını hemen atladı. "Keirrison Cimboma Doğru..." Basın her transfer sezonunda düz mantıkla hareket ettiği için yine eldeki verilere bakmış (Rijkaard eski Barçalı, Keirrison yeni Barçalı, kesişim kümesi Barça) ve bombayı patlatmıştı. Barça Keirrison'u Cimboma verecek. İşin aslında muhatap olan takım Benficaydı. En basitinden dil avantajı (portekizce) olan Benfica Keirrison'u bir yıllığına kiraladı.

Şimdi La Liga'ya göre daha kolay bir ligde gollerini atmaya devam edecektir Keirrison. Önemli olan gelecek sezon dönünce neler olacağı.

Hiç yorum yok: