8 Eylül 2009 Salı

Devam....

Uzun süredir yazamadık, bu sürede olanları kısaca özetleyelim de kendimizi affettirelim.

Kronolojik bir sıra değil, sadece aklıma geldiği sırada yazacağım.


Brezilya deplasmanda Arjantin'i 3-1 mağlup etti. Maradona sıkıntıya düştü. 3 maç kala Dünya kupasına gitme şansını zora soktu. Eninde sonunda dünya kupasına giderler ancak bu şekilde ite-kaka gitmek de koskoca Arjantin'e yakışmaz.




Livorno Adana'ya geldi.

Taraftarların benzer yapıda olması Adanademirspor yöneticilerinin Livorno takımını davet etmesini sağladı. Livorno da bu davete kayıtsız kalmayarak geçen cuma günü gelip 5 Ocak stadında hazırlık maçı oynadı. Olayın duyulmasından sonra bir çok yerde heyecan artmıştı. İstanbul'dan, İzmir'den, Ankara'dan da taraftarlar maça gelmişti. 0-0 lık sonucundan çok itfaiyenin maç esnasında sıcaktan bunalan tribünleri sulayarak serinletmesi, Cristiano Lucarelli'nin tribünleri tek tek dolaşması uzun süre hatırlanacak görüntülerdi. Tabi Livorno takım kafilesinin maçtan 1 gün önceki acılı adana keyfi de güzel bir görüntüydü.

Ayrıca bir İtalya Serie A takımı Türkiye 2.Lig takımı ile maç yapmaya ülkeye geldi ve hiçbir kanal maçı yayınlamadı. Bu da ayrı bir yazı konusu.



A Milli Takım Kayseri'deki maçta Estonya'yı 4-2 yendi. Maçın hemen başında üstüste hatalarla golü kalemizde görsek de dakikalar geçtikçe skorun 1-0da kalmayacağı açıktı. Biraz panik oyun tarzı sergilememize rağmen istenilen skoru aldık.

Yarın Bosna deplasmanına çıkacağız. Kazanırsak son iki maça umut taşıyacağız ama kaybedersek kesinlikle gidemiyoruz.


Bu arada Fatih Terim'in, Klinsmann ve Löw ile başlayan beyaz gömlek modasına uymaya başladığını gördük. Gerçi gömlek özel kesim değildi ama olsun.



Basketbol milli takımımız da Polonya'daki Avrupa Şampiyonası çok iyi başladı ve 2de 2 yaparak gruptan çıkmayı garantiledi. İlk maçta Litvanya'yı 84-76, sonrasında da Bulgaristan'ı 94-66 ile geçti.

Gruptaki son maç evsahibi Polonya ile olacak. Bu gruptaki puanlar üst turdaki gruplara aynen taşındığı için 3te 3 yapmak önemli. O yüzden rehavete kapılmadan oynarsak üst turda işimiz biraz daha kolaylaşır.

Hiç yorum yok: