5 Ağustos 2009 Çarşamba

Sıradışı forvet


Resimden de anlaşılacağı üzere Boca Juniors'un forveti Marin Palermo'dan bahsediyoruz. Sıradışılığı davranışları ya da karakterinden değil, saha içinde maç esnasında yaptığı başarılardan(!) kaynaklanmakta. Bu başarıları futbolu yakından takip eden ve Palermo'yu tanıyanlar hemen hatırlayacaklardır.


İlk sıradışılığı milli takımdaki başarısından elde etmiş. Arjantin milli takımıyla 7 maça çıkan forvet oyuncu 3 gole imzasını atmış. Tabi başarısı attığı 3 golden değil atamadığı 3 golden geliyor. 1999 yılında Paraguay'da düzenlenen Copa America turnuvasında grup maçlarında Kolombiya ile karşılaşır Arjantin. Kolombiya 3-0 alır bu maçı. Skor tabelasında Arjantin tarafında 0 (yazıyla sıfır) yazmasının yegane sebebi forvet oynayan Palermo'dan başkası değildir. Maç içinde Arjantin'in kazandığı 3 penaltıyı da başarısız bir şekilde kullanarak mağlubiyetin yegane sebebi olmuştur. Böylece bir maçta en çok penaltı kaçıran oyuncu ünvanıyla Guinness rekorlar kitabına girmiştir. Ama 3 penaltıda da sırasıyla direk, aut ve kaleci sonuçlarına ulaşması gerçekten başarı sebebi sayılabilir.




İkinci sıradışı başarısı da İspanya macerasına denk gelir. 2001 yılında Villarreal maçında attığı bir golü taraftarıyla paylaşmak için reklam panolarının dibine kadar gelir. Taraftarın panonun önüne yığılmasıyla pano devrilir ve Palermo'nun üstüne düşer. Ayağı 2 yerden kırılınca 2 ay forma giyemez Palermo. Alttaki gazete kupürü de o anın sonrasında çekilmiş bir fotoğrafı "İncredible" başlığıyla manşete taşımış.


Hiç yorum yok: