2 Ağustos 2009 Pazar

Kupanın Süperi




Önceki yıllarda sezonun bitiminde lig ve kupa şampiyonu Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşılaşırdı. Maçı kazanan Cumhurbaşkanının elinden kupayı alırdı. Sezon bitse de iki kupa sahibi takım son bir kez karşılaşır öyle tatile çıkardı.



Artık kupanın adı da yeri de değişti. Almanya'da başlayan kupa en son Azerbeycan'da sahibini bulmuştu. Şimdi de iki İstanbul ekibi İstanbul sınırları içinde ama İstanbul'a en uzak statta oynayacaklar. Büyükşehir Belediyespor'un sezon içinde bir kaç defa çimlerin üstünde top koşturması dışında bomboş durumdaki Olimpiyat stadı yine büyük bir maça ev sahipliği yapacak.



Sezon başı olduğu için iki takım için de bir şeyler söylemek için henüz erken. Fakat illaki yorumda bulunmak gerekecekse;

beşiktaş iki kupa kazanan kadrodan defansta Gökhan Zan'ı kaybetse de onun yerine İtalya'dan Ferrari'yi transfer ederek defansı sağlama aldı. İsmail Köybaşı ise artık 35 yaşına gelen İbrahim Üzülmez ile forma savaşına girecek. İsmail hazırlık maçlarında kendini gösterse de İbrahim yıllardır bırakmadığı formasını kolay kolay kaptırmayacaktır. Bu sezon iki oyuncu rotasyonlu kullanılsa da en geç gelecek sezon sol bekin demirbaşı olacaktır. Almanya'dan gelen Michael Fink ise orta sahada Ernst ile ikili olacaktır. Nihat ise askerlik sonrası takımla çalışmalara başlasa da bugünkü maçta ilk 11de oynaması zor gözüküyor. kulübede bekleyip ikinci yarı ihtiyaç olduğunda oyuna girecektir.



Fenerbahçe kötü geçen sezondan sonra takıma takviyeler yaptı. İhtiyaç olan sol açık mevkiine Andre dos Santos transferi yapsa da bu oyuncu sakatlanan R.Carlos'un yerine sol bekte oynayacak. Uğur Boral yine sol açıkta formasını giyecektir. Cristian ise orta sahada Emre ile ikili olacak. Fenerbahçe'nin alarm veren bölgesi ise defansın ortası. Son 3 sezon oynayan Edu-Lugano ikilisinin yerine Bilica-Önder ikilisi görev yapacak. Birbirlerine alışma sürelerini henüz atlamamış gözüken ikili takımın en zayıf halkasını oluşturuyor.



Maç saat 21:00de Fox ekranlarında olacak. Bu sezon İtalya Serie A yayın hakkını da alan Fox daha önceki Premier League yayınlarından edindiğimiz tecrübe yüzünden biraz tedirgin bir şekilde bekleyeceğiz. Gereksiz yere heyecan yapıp bağıra bağıra maç anlatan spikerin yanında büyük ihtimalle milli yorumcu Ömer Üründül mifrofonu alacaktır. Ayrıca yayın süresince sağdan soldan ekranın ortasından reklamlar girecektir. Hatta bazı reklamlar pozisyonu komple kapatma becerisine sahip olacaktır.

Hiç yorum yok: